Als het gaat om het 5g netwerk is veiligheid niet de enige zorg

/
/
/

kaart 5g masten test locatiesEr is veel te doen over de invoering van het 5g netwerk. Wat is het 5g netwerk eigenlijk en is het schadelijk? Het woord 5g zegt het al: 5e generatie draadloos netwerk, de opvolger van 4g. Er wordt gezegd dat de snelheid van dit 5g netwerk 1 gigabit per seconde gaat halen. Maar omdat de frequentie hoger is, zullen er meer antennes nodig zijn. Er komen meer kleine antennes, zoals op lantaarnpalen en bushokjes om de betrouwbaarheid en stabiliteit te waarborgen. Wat zegt dat over de veiligheid van 5g? Veel mensen maken zich zorgen over de toename van de straling en of dit schadelijk is voor de gezondheid.

Is het 5g netwerk risico schadelijk

Afgezien van veiligheidsrisico’s moeten Europese regeringen rekening houden met de bredere gevolgen van het uitdelen van contracten aan 5G-leveranciers, volgens een EU-document. Een document dat gevolgen zou kunnen hebben voor het Chinese bedrijf Huawei, dat onder de loep wordt genomen als een potentiële 5G-leverancier .”Naast de technische risico’s in verband met cyberbeveiliging van 5G-netwerken, moeten ook niet-technische factoren, zoals het juridische en beleidskader waaraan leveranciers in andere landen kunnen worden onderworpen, worden overwogen”.

Beveiligings risico’s van staatsbedrijven zoals Huawei

5G is de volgende generatie mobiele internettechnologie. Het is ontworpen om supersnelle gegevenssnelheden te leveren. Het debat over de leveranciers van 5G-technologie is echter gepolitiseerd geworden. Functionarissen in de VS en het VK uiten onder andere bezorgdheid dat leveranciers zoals Huawei een beveiligingsrisico kunnen vormen. In het geval van Huawei zijn er specifieke zorgen over de banden met de Chinese overheid. Huawei heeft deze zorgen afgewezen en gezegd dat het onafhankelijk is van de Chinese staat en niet zou toestaan ​​dat zijn technologie voor enig staatstoezicht zou worden gebruikt, zoals sommige experts hebben gesuggereerd.

5g netwerk mag niet van een leverancier komen

In hetzelfde EU-document werd benadrukt dat Europese landen “de noodzaak moeten overwegen om leveranciers te diversifiëren om het ontstaan ​​van een grote afhankelijkheid van één leverancier te voorkomen of te beperken. “Het ontwerp-document, dat in de eerste week van december op een bijeenkomst van EU-ministers moet worden overeengekomen, komt op het moment dat de EU de basis legt voor de implementatie van 5G in de loop van de tijd.

Rapport Europese Commissie beoordeeld risico’s 5g

De Europese Commissie – de uitvoerende arm van de EU – heeft vorige maand een rapport uitgebracht waarin de risico’s van 5G worden beoordeeld. Het rapport zei dat de uitrol van 5G-netwerken naar verwachting “de blootstelling aan aanvallen en meer potentiële toegangspunten voor aanvallers zal verhogen. “Het zei ook dat “het risicoprofiel van individuele leveranciers bijzonder belangrijk zal worden, inclusief de kans dat de leverancier wordt beïnvloed door een niet-EU-land.” Een woordvoerder van de Europese Commissie vertelde vorige week via e-mail dat het “rapport bewust geen verwijzingen bevat – expliciet of impliciet – naar individuele landen of leveranciers.” “Het volgt een objectieve aanpak en identificeert een aantal strategische risico’s, die zullen helpen bij het definiëren van passende verzachtende maatregelen,” zei de woordvoerder.

Duitse opstand over 5G

In Duitsland is het debat over 5G de afgelopen weken geïntensiveerd. Bondskanselier Angela Merkel besloot om Huawei niet te stoppen om mogelijk de 5G-netwerken van Duitsland te leveren. Ze zei dat alle telecomaanbieders mogen deelnemen aan de uitrol van 5G in Duitsland. Mits ze voldoen aan specifieke en strikte beveiligingsnormen. Het Duitse parlement en enkele hoge regeringsfunctionarissen hebben echter de beslissing van Merkel bekritiseerd. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zei eerder deze maand dat Huawei verplicht is om informatie door te geven aan de Chinese overheid. Als gevolg daarvan twijfelde hij of het bedrijf in Duitsland zou mogen werken. Alle Duitse telecomaanbieders gebruiken echter Huawei-apparatuur en hebben gewaarschuwd dat het verbieden van Huawei de uitrol van 5G zou uitstellen en miljarden euro’s zou kosten.

De discussie is nog niet afgesloten. Het zal nog wel enige tijd duren voor er duidelijkheid is over de veiligheid van het invoeren van het 5g netwerk zowel in Nederland als in de EU.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :